سوالات چینشی(ملاک خروج از روند طبیعی است.)
چرا الکفرون فرمود و الذین کفروا مطرح نشد؟ آیا به خاطر ثبوت در کفر اینگونه آمده است؟
5. 5. چرا در آیه سوم با فعل شروع نکرد ولی در آیه قبلش با فعل شروع کرد؟ غیر از تفاوت در حدوث و ثبوت که تفاوت جمله اسمیه و فعلیه است نکته دیگری مطرح است؟
6. 6. چرا برای اعلام برائت پیامبر از پیشنهاد مشرکان از واژه عبد و عبادت استفاده کرده؟ آیا این واژه نشان از ریشه اختلاف کافران با پیامبر اکرم دارد؟
چرا در نفی عبادت پیامبر نسبت به معبودهای آنان، دو نوع تعبیر اسمیه و فعلیه آمده است؟(لا اناعابد، لا اعبد) اما در مورد نفی عباد کفار نسبت به معبود پیامبر فقط جمله اسمیه(لا انتم عابدون ما اعبد) استعمال شده است؟
سوالات ارتباطی:
1. چرا برای مفهوم نفی عبادت کفار و نیز نفی عبادت پیامبر دو تعبیر آمده است ارتباط این تکرارها چیست؟
2. 2. ارتباط آیه 6 با آیات قبل چیست؟ آیا بیان نتیجه است یا غرضی دیگر در کار است؟آیا بین کفر و عبودیت و دین ارتباطی هست؟ آیا لب دین عبودیت است؟که پس از تکرارها بحث لکم دینکم آمده است؟
فضای سوره:
· * این سوره در چه فضایی و برای چه نوع مخاطبینی نازل شده که یک مطلب به چند تعبیر تکرار شده است؟ آیا این نشان از لجاجت مخاطب این سوره دارد؟ در چه مرحله پیامبر با کافران این چنین برخورد کرده و به جایی می رسد که می فرماید لکم دینکم و لی دین؟آیا در مرحله ای که حجت ها تمام شده بود و آنها بر کفر خویش مصر بودند، پیامبر چنین برخورد کردند؟
نظرات شما: نظر